Sunday, January 16, 2011

Permatapintar - Ujian Saringan UKM1

Pencarian Bakat Pelajar Pintar Cerdas Saringan Peringkat Pertama Dalam Talian UKM1 ,Tahun 2011.
Terbuka kepada semua Pelajar berusia 8 - 15 tahun dan mereka yang berminat menyertai;
  • Perkhemahan Cuti Sekolah PERMATApintar Negara 2011 (pelajar 9-15 tahun: di UKM)
  • Perkhemahan PERMATA Insan 2011 (Pelajar Islam 8 tahun : di USIM)
  • Program Pendidikan Menengah Tinggi PERMATApintar Sesi 2012 (15 tahun sahaja)
Ujian UKM1 boleh diambil di sekolah,rumah,kafe siber dan pusat komuniti berinternet.

Pendaftaran Ujian   : Mulai 2 Januari 2011
URL Untuk Daftar  : http://www.permatapintar.edu.my
a) Pelajar baru : masukkan Mykad / Mykid,maklumat pelajar,sekolah & ibu / bapa / penjaga
b) Pelajar lama : kemaskini Mykad / Mykid,maklumat pelajar,sekolah & ibu / bapa / penjaga

Tarikh dan Tempoh Ujian : 1 Februari  - 30 April 2011
URL Untuk Ambil Ujian  : http://www.permatapintar.edu.my

34 comments:

  1. hrap2 lah lpas ujian pertama

    ReplyDelete
  2. harap harap pass

    ReplyDelete
  3. we korang camna nk bukak permata pitar

    ReplyDelete
  4. aku tk pandai nk bukak permata pintar la tolong ajarkan leh tk

    ReplyDelete
  5. macam mana nk buka permata pintar

    ReplyDelete
  6. macam mana nk bukak permata pintar cikgu kata taip yg ni tapi lain pulak keluarnhya hish ger
    amnyerrr

    ReplyDelete
  7. macam mana nak buka ni permata pintar

    ReplyDelete
  8. macam mana nak buat

    ReplyDelete
  9. ya Allah tolonglah aku berjaya

    ReplyDelete
  10. mintaklah aku berjaya dan kamu semua

    ReplyDelete
  11. macam mana nak buka ni permata pintar

    ReplyDelete
  12. i pass dy....yahooooooo!!!

    ReplyDelete
  13. betul ke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(^^^)

    ReplyDelete
  14. Hei macam ne nk bukk ni aku tk retilh beb.haritha

    ReplyDelete
  15. Macam mana nak daftar permata pintar?

    ReplyDelete
  16. bagaimanakah hendak memasuki permata pintar 2014 di rumah saya hendak masuk

    ReplyDelete
  17. Macam mana nk daftar masuk nii...

    ReplyDelete
  18. Macam mana nk daftar masuk nii...

    ReplyDelete
  19. aq pun x tahu nk buka. blh tolnog x

    ReplyDelete
  20. macam mana nak buka permata pintar

    ReplyDelete
  21. mintak-mintak dapat jawab..aamin.....

    ReplyDelete
  22. nur izzati bt helmi. 5 al-khawarizmiMay 9, 2014 at 2:28 PM

    cikgu cakap taip yang ni,tapi yang keluarnya benda lain. dah nak kena bukak dua tiga kali kan susah tu. siapa yang tau tolong taip dekat tempat comen kat bawah sekali ni nanti tau. please....

    ReplyDelete
  23. taktaula....... saya orang baru ni

    ReplyDelete
  24. senang je nak bukak permata pintar bukak la page lain..............................

    ReplyDelete
  25. kucing miau lembu muuuuuuu itik kuek burung akkk saya cantik

    ReplyDelete
  26. Tolonglah bagi tau cmne nak bukak permata pintar

    ReplyDelete
  27. macam mana nak bukak permata pintar di rumah asyik x dpt dan laman web lain dicari lain dijumpa...tolongggggggg......

    ReplyDelete
  28. adoooiiii mana ni masih x jumpa siapa tahu mcm mana nk cari permata pintar 2015 ni tolong cakap dekat saya melalui comment di bawah!!!!!!!!!!

    ReplyDelete