Wednesday, November 6, 2013

Maklumat penting pengemaskinkian E-Operasi

Kepada semua Penyelia Kanan Pengurusan PPD, Guru Besar dan Guru Penolong Kanan serta para guru.....

1. Kemaskini data guru hendaklah dilaksanakan mengikut prosidur biasa. Guru mengemas data mereka,  GPK menyemak dan Guru Besar membuat pengesahan.

2. Sekolah boleh memuat turun, mencetak dan mempamirkan sijil Perjawatan 2013 melalui E-Operasi

3. Pihak sekolah (Guru Besar) mesti mengemaskini kedudukan kelas sekarang, jumlah murid dan subjek elektif untuk penentuan Perjawatan 2014

Sekian, terima kasih


33 comments:

  1. E-OPERASI masih gagal beroperasi...


    500 - Internal server error.
    There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

    ReplyDelete
  2. Ini lah masalah sistem online di malaysia tanahairku tercinta.

    ReplyDelete
  3. 5 hari menanti e-operasi berfungsi dengan baik..masih lagi 500-internal error..apakah yg sedang berlaku dan apa yg dilakukan oleh person in charge...

    ReplyDelete
  4. bukan setakat eoperasi tapi splg, sarana ibubapa, dll yg menggunakan server KPM memang tak blh berOPERASI

    ReplyDelete
  5. sekarang pun sudah pukul 1.13am .eoperasi masih berpusing-pusing.menunggu respon. ini lagi stremik swusta tau. takpaja sabarja.untuk start for the better sabar amat diperlukan.tapi pihak berkuasa timbanglah usah desak-desak..terima kasih.

    ReplyDelete
  6. sekarang dah pukul 2.26 am,tunggu nak buka e-operasi untuk kemaskini maklumat bbrp org cg yg minta tolong try guna id pk1sbb id mrk takleh buka..masih pusing-pusing.

    ReplyDelete
  7. Saya baru dpt kemaskini pada pukul 7 pagi nie..fuh...

    ReplyDelete
  8. luahan pun tak dilayan..dia kira nak siap je..hampeh..xpernah nak faham masalah guru.

    ReplyDelete
  9. Balik-balik masalah yang sama.

    ReplyDelete
  10. dah3 hari mencuba...tak dapat2...sistem hampas..nak mampus

    ReplyDelete
  11. cukup menyusahkan.. ingat saya ni kaki online ke..

    ReplyDelete
  12. sama juga, kat swak pun cam tu jugak
    ......

    ReplyDelete
  13. Login boleh..tp Nak tambah kursus/latihan plak x boleh.. error..kne tukar nama jd Error Operasi

    ReplyDelete
  14. Tiada perkembangan yang mengembirakan. Setiap hari mencuba, masih dihidangkan dengan paparan yang sama...... tension betul

    ReplyDelete
  15. http error 503...bagus nye e-operasi nie....

    ReplyDelete
  16. Terpaksa tinggal mengajar kejap2 sebab nak ngadap e operasi yg entah bila boleh O.K.....K.O betul la sistem ni..

    ReplyDelete
  17. Errrrrrgggggghhhhh gerrrrrammm balik22 error error.....bila lagi nak elok line ni.....tak cukup tidor d buatnya....eeeeeeeeee

    ReplyDelete
  18. service unavailable.
    HTTP Error 503.The service is unavailable....................bosan sungguh..sppbs pn gitu jg

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. CAN NO NI TUNGGU PUNYA TUNGGU ERROR JUGA JWPNNYA......TAK CUKUP TIDOK DIBUATNYA............TAK TUNGGU NAK SIAPKAN KOJA !

    ReplyDelete
  21. adoiii.... nk tunggu sampai pukui brp x tau...... sakit jiwa dh.... bru bleh update 7 org..... cikgu dgn staff ada 60.... abih cm no ..... bila komen.... senyappp jaa.... cm x dk respon apapun....

    ReplyDelete
  22. Nanti org kat PPD pun sms kat GB/Pengetua....sekolah tuan.....belum lengkap, sila bertindak SEGERA...Dia tahu pun server error!!!!

    ReplyDelete
  23. kenyang dh ikan2 tu dibagi makan smbil tunggu e-operasi tu boleh beroperasi

    ReplyDelete
  24. petang 12.11 buka e-operasi sehingga pukul 10.30 malam... mata mengantuk terus tidur dan pukul 2.15 pagi bangun lagi..buka e-operasi ..nak sahkan dah keluar server error.... pukul 3 .15 tidur.. bangun lagi pukul 5.10 pun tak boleh juga....tak kan nak mengadap e-operasi aje...banyak lagi yang perlu dibereskan..kalau sistem ok tak mengapa..entahlah....

    ReplyDelete
  25. haramjadah punya sistem

    ReplyDelete
  26. hairan kenapa semua sistem kpm jam

    ReplyDelete
  27. error-operasi... dah 5 hari cuba tapi error...error....error.......errorrr.....errorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    ReplyDelete
  28. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  29. JANGAN PULA E OPERASI BERMASALAH ...... NAIK PANGKATPUN MASALAG , GAJI PUN BERMASALAH...ORANG ATAS SURUH CEPAT SIAP NANTI TANGGUNG SENDIRI SEMUA MASALAG UUUUUU!!!!!!!

    ReplyDelete
  30. e operasi tak beroperasi

    ReplyDelete
  31. uarrrghh...error lg

    ReplyDelete
  32. Semakin canggih teknologi semakin membuang masa kita.. apa nak jadi KPM!!!

    ReplyDelete
  33. La ni pkl 11 mlm...lg 1 jam tamat tempoh e operation...server error...pendidikan bertaraf dunia...ha ambik kau...jgn spi tab ni aku letak bwh tayar lori dh...

    ReplyDelete