Wednesday, November 6, 2013

Maklumat penting pengemaskinkian E-Operasi

Kepada semua Penyelia Kanan Pengurusan PPD, Guru Besar dan Guru Penolong Kanan serta para guru.....

1. Kemaskini data guru hendaklah dilaksanakan mengikut prosidur biasa. Guru mengemas data mereka,  GPK menyemak dan Guru Besar membuat pengesahan.

2. Sekolah boleh memuat turun, mencetak dan mempamirkan sijil Perjawatan 2013 melalui E-Operasi

3. Pihak sekolah (Guru Besar) mesti mengemaskini kedudukan kelas sekarang, jumlah murid dan subjek elektif untuk penentuan Perjawatan 2014

Sekian, terima kasih


33 ulasan:

Anonymous said...

E-OPERASI masih gagal beroperasi...


500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

Anonymous said...

Ini lah masalah sistem online di malaysia tanahairku tercinta.

Anonymous said...

5 hari menanti e-operasi berfungsi dengan baik..masih lagi 500-internal error..apakah yg sedang berlaku dan apa yg dilakukan oleh person in charge...

Anonymous said...

bukan setakat eoperasi tapi splg, sarana ibubapa, dll yg menggunakan server KPM memang tak blh berOPERASI

Anonymous said...

sekarang pun sudah pukul 1.13am .eoperasi masih berpusing-pusing.menunggu respon. ini lagi stremik swusta tau. takpaja sabarja.untuk start for the better sabar amat diperlukan.tapi pihak berkuasa timbanglah usah desak-desak..terima kasih.

Anonymous said...

sekarang dah pukul 2.26 am,tunggu nak buka e-operasi untuk kemaskini maklumat bbrp org cg yg minta tolong try guna id pk1sbb id mrk takleh buka..masih pusing-pusing.

Anonymous said...

Saya baru dpt kemaskini pada pukul 7 pagi nie..fuh...

Anonymous said...

luahan pun tak dilayan..dia kira nak siap je..hampeh..xpernah nak faham masalah guru.

Anonymous said...

Balik-balik masalah yang sama.

Anonymous said...

dah3 hari mencuba...tak dapat2...sistem hampas..nak mampus

Anonymous said...

cukup menyusahkan.. ingat saya ni kaki online ke..

Anonymous said...

sama juga, kat swak pun cam tu jugak
......

Anonymous said...

Login boleh..tp Nak tambah kursus/latihan plak x boleh.. error..kne tukar nama jd Error Operasi

Anonymous said...

Tiada perkembangan yang mengembirakan. Setiap hari mencuba, masih dihidangkan dengan paparan yang sama...... tension betul

Anonymous said...

http error 503...bagus nye e-operasi nie....

Anonymous said...

Terpaksa tinggal mengajar kejap2 sebab nak ngadap e operasi yg entah bila boleh O.K.....K.O betul la sistem ni..

Anonymous said...

Errrrrrgggggghhhhh gerrrrrammm balik22 error error.....bila lagi nak elok line ni.....tak cukup tidor d buatnya....eeeeeeeeee

Anonymous said...

service unavailable.
HTTP Error 503.The service is unavailable....................bosan sungguh..sppbs pn gitu jg

Haiza's Recipe Collections said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

CAN NO NI TUNGGU PUNYA TUNGGU ERROR JUGA JWPNNYA......TAK CUKUP TIDOK DIBUATNYA............TAK TUNGGU NAK SIAPKAN KOJA !

Anonymous said...

adoiii.... nk tunggu sampai pukui brp x tau...... sakit jiwa dh.... bru bleh update 7 org..... cikgu dgn staff ada 60.... abih cm no ..... bila komen.... senyappp jaa.... cm x dk respon apapun....

Anonymous said...

Nanti org kat PPD pun sms kat GB/Pengetua....sekolah tuan.....belum lengkap, sila bertindak SEGERA...Dia tahu pun server error!!!!

Anonymous said...

kenyang dh ikan2 tu dibagi makan smbil tunggu e-operasi tu boleh beroperasi

Anonymous said...

petang 12.11 buka e-operasi sehingga pukul 10.30 malam... mata mengantuk terus tidur dan pukul 2.15 pagi bangun lagi..buka e-operasi ..nak sahkan dah keluar server error.... pukul 3 .15 tidur.. bangun lagi pukul 5.10 pun tak boleh juga....tak kan nak mengadap e-operasi aje...banyak lagi yang perlu dibereskan..kalau sistem ok tak mengapa..entahlah....

Anonymous said...

haramjadah punya sistem

Anonymous said...

hairan kenapa semua sistem kpm jam

Anonymous said...

error-operasi... dah 5 hari cuba tapi error...error....error.......errorrr.....errorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Louis Passu said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

JANGAN PULA E OPERASI BERMASALAH ...... NAIK PANGKATPUN MASALAG , GAJI PUN BERMASALAH...ORANG ATAS SURUH CEPAT SIAP NANTI TANGGUNG SENDIRI SEMUA MASALAG UUUUUU!!!!!!!

Anonymous said...

e operasi tak beroperasi

Anonymous said...

uarrrghh...error lg

Anonymous said...

Semakin canggih teknologi semakin membuang masa kita.. apa nak jadi KPM!!!

Anonymous said...

La ni pkl 11 mlm...lg 1 jam tamat tempoh e operation...server error...pendidikan bertaraf dunia...ha ambik kau...jgn spi tab ni aku letak bwh tayar lori dh...

Post a Comment