Thursday, November 17, 2011

UPSR 2011 : Terengganu terus unggul !

KUALA TERENGGANU - Terengganu terus unggul dalam pencapaian semua A, UPSR 2011 dengan pencapaian 15.6 % meningkat sebanyak 0.2% berbanding tahun 2010 sebanyak 15.4%. Begitu juga dengan pencapaian Minimun C telah meningkat kepada 71.1% berbanding 66.8%. Peningkatan 4.3 % mengikut En.Razali bin Daud, Pengarah Pelajaran Negeri Terengganu antara yang terbaik semenjak beberapa tahun ini. Begitu juga dengan Gred Purata Negeri telah meningkat 0.11 dari tahun 2010 sebanyak 2.25 kepada 2.14 tahun 2011.

Pengumuman keputusan UPSR 2011 bagi negeri Terengganu telah disampaikan oleh En. Razali bin Daud, Pengarah Pelajaran Negeri Terengganu di Bilik Mesyuarat Alamanda, Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu pagi ini. Turut hadir Timbalan Pengarah Pelajaran Negeri, Ketua-Ketua Sektor, Pegawai-Pegawai Pelajaran Daerah, pagawai di jabatan dan ppd serta wartawan akhbar dan media elektronik.

Pengarah Pelajaran Negeri bersyukur dengan pencapaian berkenaan dan semua pihak yang memberi sokongan ke arah kecemerlangan itu. Sebanyak 63 buah sekolah telah mencapai kejayaan cemerlang. SK. Kampung Bharu Tok Dor, Besut  memperolehi pencapaian tertinggi peratus 5A iaitu sebanyak 66.67 %. Sementara pencapaian tertinggi GPS ialah SK Dusun, Hulu Terengganu iaitu 1.23. Daerah terbaik pencapaian semua A ialah Daerah Besut iaitu 23.9%.

Insyaalah jika tiada aral melintang kami akan upload keputusan penuh UPSR Terengganu. Jangan lupa bersama USR Blog. Tahniah Ganu Kite !!! Terima kasih Menteri Besar, Terima Kasih Pemimpin Negeri dan Kepimpinan JPN Negeri,  Terima Kasih Cikgu, Terima Ibubapa, Tahniah anak-anak...Terima Kasih Rakyat Terengganu yang cintakan ilmu.

Seperti yang dijanjikan. Terima kasih kepada Sektor Peperiksaan Dan Penilaian : Analisa Pencapaian UPSR 2011 . Klik DI SINI dan DI SININo comments:

Post a Comment