SAMBUTAN HARI GURU NEGERI TERENGGANU

SAMBUTAN HARI GURU NEGERI TERENGGANU

SELAMAT HARI GURU DARI WARGA JPNT

SELAMAT HARI GURU DARI WARGA JPNT

Monday, March 1, 2010

Pertukaran Guru Secara Online Jun 2010 (E-GTukar)

Sebagaimana tahun lepas Pertukaran Guru Antara Negeri,Antara Daerah dan Dalam Daerah akan dilaksanakan secara online melalui Sistem E-GTukar. Sebagai persediaan menghadapi sesi pertukaran 1 Jun 2010 satu Mesyuarat Penyelarasan E-GTukar telah diadakan yang melibatkan Pegawai Pengurusan Sekolah,Sektor Khas & Swasta,Sektor Pendidikan Islam daripada Jabatan Pendidikan dan PPD Seluruh Negeri Terengganu.

Mesyuarat yang dipengerusikan oleh Ketua Penolong Pengarah,Sektor Pengurusan Sekolah,En.Salim bin Abd. Ghani turut membincang isu-isu yang berbangkit dalam pertukaran lepas serta langkah-langkah proaktif yang wajar dilaksanakan.

En. Ibrahim bin Ismail,Ketua Adminstarator E-GTukar  Negeri dan En.Kamal bin Abdullah,Adminstrator E-GTukar Unit Rendah telah menyampaikan taklimat tentang kaedah semakan ketepatan data dan prosidur serta proses E-GTukar. Bahan taklimat untuk PPD taklimat dan sampaikan kepada pihak sekolah juga dibekalkan. Proses Taklimat E-GTukar peringkat daerah seluruh negeri kepada pihak sekolah mula dilaksanakan esok sebagai jadual berikut di bawah

0 ulasan:

Post a Comment