Selamat Menyambut Ramadhan dari USR,JPNT

Selamat Menyambut Ramadhan dari USR,JPNT

Wednesday, February 2, 2011

Mesyuarat Penempatan Guru Baru Sekolah Rendah ,7 Feb 2011


Mesyuarat Penempatan Guru Baru Sekolah Rendah bagi penempatan 7 Februari 2011 telah diadakan di Hotel Seri Malaysia,Kuantan pada 1 dan 2 Februari 2011.Ketua Sektor Pengurusan Sekolah,En.Zakariah Ali turut hadir sama di samping Ketua Unit Pengarah,Penolong Pengarah Guru,Penolong Pengarah Data & ABM,Penyelia-Penyelia Kanan Unit Rendah dan Penyelia Kanan Pengurusan Sekolah PPD seluruh negeri.

Seramai 44 orang guru dari Program PISMP (14 orang),TESL (4 orang)  dan J-QAF (26 orang) terlibat dengan penempatan ini. Bagi guru J-QAF mereka bakal ditempatkan di sekolah asal kerana mengikut Perjanjian LPBS-J-QAF selepas tamat latihan mereka mesti ditempatkan di sekolah yang sama selama sekurang-kurangnya 36 bulan. Bagi penempatan PISMP dan TESL jawatankuasa memutuskan penempatan mereka berasaskan  keperluan bilangaan perjawatan sekolah dan daerah,keperluan dari segi opsyen dan beberapa faktor lain dan justifikasi oleh jawatankuasa/panel.

Semua bakal guru ini akan mengetahui sekolah mereka pada Majlis Taklimat Penempatan yang akan diadakan pada 7 Februari 2011,di Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu.

0 ulasan:

Post a Comment