Friday, September 11, 2015

Jaga kesihatan, elak berada di luarKUALA LUMPUR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menasihatkan orang ramai supaya menjaga kesihatan dan mengurangkan aktiviti luar ekoran jerebu.

"Saya di sekitar KLCC pagi tadi. Nampak keadaan jerebu meningkat, harap semua jaga kesihatan dan elak berada di luar," katanya dalam akaun Twitter dan Facebook beliau.

Menurut laman sesawang Jabatan Alam Sekitar, Kuala Lumpur mencatatkan peningkatan bacaan Indeks Pencemaran Udara (IPU) 114 pada pukul 5 petang tadi berbanding 92 pada tengah hari.

Secara keseluruhan, jumlah kawasan mencatat pertambahan bacaan IPU tidak sihat pada petang ini meningkat kepada 14 kawasan berbanding hanya enam tengah hari tadi.

Laman sesawang jabatan itu turut merekodkan bacaan IPU tertinggi di Samarahan (184), Sri Aman (177) di Sarawak dan Nilai (135) di Negeri Sembilan. - Bernama


1 comment:

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

    ReplyDelete